Executive interim manager

Čas od času dostanu otázku: ‚‚Proč si mám platit JPF? V čem je to lepší, než kdybych si prostě najal nějakého sólistu?‘


Sólista versus executive interim manager JPF

Sólisté jsou určitě fajn, někteří z nich jsou i šikovní, problém je v tom, že si i práci hledají sami a často pak skočí po dobré příležitosti, i když vědí, že pro ně není úplně vhodná. Ze služeb do výroby se nepřeskakuje úplně lehce, zvlášť když na to budou zcela sami.




Bezriziková spolupráce

Pokud navážete spolupráci s námi, můžete se spolehnout, že vám pošleme do firmy executive interim managera, který má odpovídající zkušenosti. Navíc nad sebou bude mít naše zkušené supervizory, které uvidíte na kontrolních dnech, a za sebou rozsáhlé know-how JPF ze stovek úspěšných projektů, které už jsou za námi.


Nejlepší na tom je, že neriskujete. Pokud nebudete spokojeni s výsledky naší práce, jednoduše nám nezaplatíte poslední fakturu a spolupráce končí. Necháváme zákazníka tahat za delší konec provazu a jdeme do risku, protože jsme přesvědčeni o kvalitě služby, kterou nabízíme.



Etika a spolehlivost

Možná jsme v tomhle trochu staromódní, ale my opravdu myslíme vážně to, co říkáme. Každý interim manažer, který k nám nastoupí, podepisuje vnitrofiremní manuál, něco jako etický kodex naší firmy. Není to právně závazný dokument, ale uchazeč jeho podpisem stvrzuje, že se seznámil s hodnotami naší firmy a způsobem, jak fungujeme.


Zkrátka díky němu máme černé na bílém to, že naše očekávání jsou vzájemně v souladu. Nedávno jsme s poměrně novým kolegou řešili jednu záležitost a já mu říkám: ‚‚Ano, samozřejmě, proběhne to tak, jak jsme se domluvili již na úplném začátku.‘‘ On byl z toho v šoku a odpověděl mi: ‚‚Tak vy to opravdu myslíte vážně. Já myslel, že se to jen tak říká. Jako v ostatních firmách.‘‘


Záměrně teď neříkám, o co šlo, nechci prozradit důvěrnou konverzaci a ani to vlastně není podstatné. Spíše mě zaráží to, že lidé, kteří k nám přijdou, jsou překvapeni z toho, že co se řekne, to platí. To je to s firmami tak špatné? Káže se voda a pije se víno? Firemní hodnoty jsou jen na oko? Rovná páteř je cizí slovo? Co myslíte? Je to tak špatné? Já zůstávám optimistou.



Executive interim manager = odbourání zátěže pro majitele firem 

Víte, z čeho mám vždy skvělý pocit? Když vidím, jak se majitelům pár měsíců po zahájení spolupráce s námi uleví. Spadne z nich to obrovské břímě a oni najednou mají prostor se nadechnout a dát si život do pořádku.


Podnikání je fyzicky i mentálně vyčerpávající činnost a když nedáte tělu prostor zregenerovat, často si vybere krutou daň. Vzpomínám si na jednu paní majitelku, která ve své firmě dřela 16 hodin denně 6 dní v týdnu. Žádný svátek, žádná dovolená, hlava jí jela 24/7.


Pár měsíců po tom, co jsme její firmu začali řídit, o ní nebylo skoro slyšet. Byla tak nadšená, že všechno klape, že nám chtěla předat klíče od fabriky a úplně zmizet. To je samozřejmě posun z extrému do extrému, a to také není dobře. Většinou s majiteli spolupracujeme v tandemu jako jeden tým.


Dáme jim možnost, aby se ve své firmě věnovali pouze tomu, co je baví a naplňuje a co současně posune jejich společnost kupředu. Oni tak v práci dávají ze sebe to nejlepší a zároveň mají prostor na osobní život a rodinu.



Executive interim manager JPF není jen o dočasném řešení, ale o partnerství, které přináší dlouhodobé výsledky a zlepšuje kvalitu života vás podnikatelů.



Zaujal Vás náš pohled na věc?

Sjednejte si s námi informativní schůzku