Je to o nás

Spousta ředitelů je přesvědčena, že lidé jim z firmy odchází kvůli tomu, že jim jinde nabídnou více peněz. 💰

Nene, přátelé, ten problém je úplně jinde. Chcete vědět kde? Tak se podívejte do zrcadla. Ano, jste to vy. Odcházejí právě kvůli vám!

Dlouhodobé průzkumy jednoznačně ukazují, že 50–60 % lidí odchází především kvůli nespokojenosti se šéfy firmy a celkovou náladou ve společnosti. Zaměstnancům často vadí nekompetentní vedení, špatný přístup ze strany managementu a nedostatek uznání od nadřízených. ❌

Nejsou to peníze, nejsou to benefity, jste to vy. Je potřeba tento fakt přijmout a nezavírat před ním oči. Ostatně, dnes už se to učí i malé děti. Nedávno jsem se svou dcerou procházel obrázkovou knížku, která přibližovala život ve firmě dětem, takový management pro děti.

Na jednom obrázku stálo vedení a drželo transparent, který říkal: „My máme vizi.“ A proti nim stáli všichni řadoví zaměstnanci společnosti a jejich transparenty hlásaly: „My vizi nemáme.“

Jeden obrázek je tisíc slov. Pokud vaši lidé nebudou v práci spokojeni, pokud se do ní nebudou těšit, pokud ji nebudou považovat za smysluplnou a naplňující, pokud nebudou hořet pro vaši vizi a sdílet vaše hodnoty, pokud jim nedáte uznání, které potřebují, pokud jim nezajistíte možnost růstu a naplnění svého potenciálu, pak odejdou.

Tak na to všichni mysleme. Není to o penězích. Je to o nás. ✅

personální audit