Kde se vidíte za 5 let

Několikrát jsem tady na LinkedIn zahlédl vlnu hatů na tuto otázku, ale ruku na srdce, dokázali byste na ni odpovědět? Často slyším odpověď, že nic naplánovat takhle dopředu nejde, že se okolnosti neustále mění. Když ale nevěříte v plánování, v co věříte? V náhodu?


Myslíte si, že chodíte životem a náhodně se vám dějí věci nebo věříte v příčinu a následek? Pokud nevíte, co chcete a nemáte jasný plán, jak toho dosáhnout, můžete to získat náhodně? Usměje se na vás štěstí a spadne vám to do klína z nebe? 

Já věřím tomu, že pokud chcete v životě něčeho dosáhnout, musíte mít jasně definované cíle v pracovní i osobní rovině. Ano, okolnosti se mohou změnit a vy se jim musíte přizpůsobit, to ale neznamená, že své cíle hodíte do koše a vydáte se úplně jiným směrem. Pouze se adaptujete na novou realitu a jdete dál. Jako buldok…dokud jich nedosáhnete. ✅

I když tuhle otázku nepokládám na pohovoru v této konkrétní formě, do firmy si vždycky vybírám lidi, kteří vědí, co chtějí. Protože řídit firmy na principech náhody zkrátka nefunguje. Stejně jako “uvidíme“ a “nějak do to dopadne“. Nedopadne.

personální audit