Podnikání mě baví čím dál tím víc

Ten moment, kdy mě to opravdu chytlo, byl přechod z operativy do strategie. Neřeším už každodenní exekutivu, ale hodně přemýšlím, jak vše posouvat dál. Kupuji další nadějné společnosti a neustále řeším lidi. Bez těch to prostě nejde.


Když řídíte 40 firem našich zákazníků a několik vlastních, musíte být přeborník v delegování a naučit se lidem věřit a nechat je růst. Neustále věci přehodnocovat, vymýšlet nové a efektivnější způsoby, zkrátka plně se věnovat právě té strategii. Pro spoustu lidí je to sprosté slovo a mají pocit, že kdo se jí věnuje, má nohy na stole a hlavu v oblacích. 💭 Ale bez ní se opravdu nikam nedostanete.

Když si nebudete pokládat klíčové otázky typu: „Jak to udělám, abych zdvojnásobil nebo ztrojnásobil obrat?“, myslíte, že vám odpověď spadne z nebe sama? Když nebudete jasně vědět, kam jdete a vymýšlet, jak se tam dostanete, myslíte, že skončíte v kýžené cílové destinaci, nebo spíše někde úplně jinde? 😃

Povídám si často se svými lidmi, snažím se je přesvědčovat o své vizi, ale nevrtám jim díru do hlavy a nepřesvědčuji je, že jejich zelená je ve skutečnosti moje žlutá. Snažím se dávat směr a zbytek nechávám na nich. Dávám jim volnost a žádám od nich zodpovědnost. Za jejich úspěchy, ale i neúspěchy.

Moc se těším, co přinese rok 2022.

podnikové poradenství