Posel špatných zpráv

Nechci znít jako posel špatných zpráv, ale nedávno jsem to říkal už v rozhovoru: „Jsem přesvědčen, že to, co nás čeká, je naprosto nesrovnatelné s tím, co jsme zažívali posledních 10 let.“ 👇

Myslím, že můžeme sáhnout do myšlenkové skříně, a tak trochu otřepat slavnou Klausovu větu, že nás čeká utahování opasků. A přiznejme si to, v současné době na něco takového rozhodně nejsme zvyklí.


Spoustu lidí čeká hluboké vystřízlivění. Nalejme si čistého vína, v posledních dvou dekádách jsme mohli za relativně málo úsilí dostat poměrně hodně. To se ale teď změní. I střední třída se bude muset setsakramentsky ohánět, aby dostála svým závazkům. ❌

Takový ten příjemný standard dvou dovolených ročně, přílišného nesledování cen v obchodech a impulsivních nákupů bude pro většinu lidí minulostí. Materiálně si jako společnost zcela jistě pohoršíme, ale má to i světlou stránku.

Myslím si, že nás tato nová situace donutí přemýšlet, přinutí nás se zastavit, vystoupit z toho kolečka, ve kterém běháme, a zamyslet se nad těmi opravdovými hodnotami. Řada z nás dojde k tomu, že vztahy jsou opravdu to hlavní, co v našich životech máme. Někteří z nás si uvědomí, že lidská svoboda i život v té často vysmívané havlovské pravdě a lásce jsou mnohem důležitější než nejnovější Škodovka nebo dovolená v pětihvězdičkovém hotelu v Egyptě.

Proto do budoucnosti hledím pozitivně, z každé nesnáze totiž zpravidla vyjdeme posílení a často i šťastnější. ✅

prodejní strategie