Souboje v podnikání

Víte, jaké souboje jsou v mém podnikání nejtěžší? Jsou to ty s lidským egem. Vyřešit zdánlivě neřešitelný problém ve firmě, které pomáháme, je čajíček proti tomu, jak přesvědčit člověka, který firmu řídil 30 let, aby nás ke kormidlu pustil.


Já to naprosto chápu a umím si to úplně představit. Předat řízení firmy někomu cizímu, když já ji vedl tolik dlouhých let, to je na první dobrou až skoro nemyslitelné.

Není to ale tak, že nám předáte klíče od fabriky 🔑 a odjíždíte na cestu kolem světa. Nevyžadujeme bezbřehou důvěru ani žádný bianco šek. Vše probíhá dle předem odsouhlasených kroků. Klient dostane černé na bílém, co hodláme udělat, a pokud by s něčím zásadně nesouhlasil, vždycky nám může dát stopku. My mu ale vysvětlíme, proč je lepší to nedělat.

Základní důvěra tam být musí. Ta se často po třech měsících, kdy zákazník vidí rychlý posun, mění až v bezbřehou. My ale nejsme garantem pro každý obor, jsme odborníci na řízení firem. Majitel je často technický specialista v oboru a jeho know how je pro nás velmi cenné. ✔️

Od začátku do konce jde tedy o spolupráci. Nejtěžší je to na začátku. V momentě, kdy dostaneme příležitost ukázat, co umíme, už to jde snadno.

Stejně chci ale vyjádřit poděkování všem majitelům firem, kteří mají osobní odvahu takový krok učinit, protože to rozhodně není nic lehkého. Přinese to ale výsledky. 👍

krizový manažer