Svoboda při podnikání

Neříkám, že nikdy nenajmeme jako interima člověka z korporátu, ale nemáme s nimi zkrátka zatím dobré zkušenosti. Kdykoliv jsme někomu takovému v minulosti dali šanci, dopadlo to tragicky. Manažeři z korporátu jsou zvyklí fungovat podle direktiv: za prvé, za druhé, za třetí.

Když měl pak korporátní člověk řešit náhlý problém ve střední firmě, ptal se nás, kde máme směrnice…Bez nich totiž ani ránu. ❌

Chybí jim schopnost řešit problémy, postavit se k věcem čelem, přijmout zodpovědnost. Neumí kreativně myslet nebo přijít s efektivním řešením. Samozřejmě čest výjimkám, rozhodně jsem přesvědčen o tom, že i v korporátech pracují velice šikovní lidé. 👍

Ten stroj je ale postupně semele. Dnes se ve velkých firmách více řeší, jaký má kdo postoj k LGBT 🏳️‍🌈, než co skutečně umí a jaké má výsledky. Zkuste si tam říct svůj pohled na věc nebo přijít s neotřelým návrhem řešení. A svoje osobní hodnoty a přesvědčení si lidé nechávají pro sebe už tuplem.

Já jsem zastáncem svobody. Proto podnikám. Chci pomoct malým a středním podnikům vzkvétat a růst. 📈 Protože představa, že z nás všech budou sešněrovaní roboti bez názoru, mě upřímně děsí.

podnikové poradenství