Tohle moje hlava asi nikdy nepochopí

Nevím, jestli je to čská specialita nebo jen některým lidem chybí elementární základy matematiky, ale prostě se to děje. 🤷‍♂️
 
Před časem jsme zachraňovali firmu, která byla ve ztrátě 3 miliony. Během jednoho roku se nám podařilo dostat ji i s náklady na naše služby do zisku ve výši 3 milionů a oni nám ukončili spolupráci.

 
Víte, jaké bylo zdůvodnění? Naše služby jsou prý příliš drahé. 😅 Chápu, řekli si: „Tak, teď už jsme v zisku a když pojedeme pořád stejně, budeme mít navíc ještě peníze, co platíme Jemelkově firmě.“
 
Nedávno jsem se díval na jejich výsledovku a už jsou zase ve ztrátě…
 
Snaha ušetřit je, myslím, českou specialitou. Ale jsem přesvědčen, že k bohatství se člověk neprošetří. Je dobré škrtat náklady, které nic nepřinášejí. Ale zbavovat se toho, co vám generuje zisk?
 
Čím myslíte, že to je? Ego? Hamižnost? Neochota dát vydělat někomu jinému, i když vám generuje nádherný zisk?
 
Většina majitelů firem to naštěstí chápe dobře. I když se v začátku spolupráce občas někomu z prvních faktur protočí panenky, jasně vidí, jak ve firmě makáme a jak dramaticky se posouvá dopředu. Tak vydrží a rozhodně nelituje.
 
Když ale někdo vidí ty výsledky už černé na bílém, a přesto spolupráci ukončí, to je pro mě překvapující. No nic, jedeme dál!

interim manažer