Vzdělávání a vývoj zaměstnanců

V moderním podnikání není prostor pro stagnaci. Růst a konkurenceschopnost jsou závislé na schopnosti firmy neustále se vyvíjet a zdokonalovat. Investice do vzdělávání a vývoje zaměstnanců jsou nutností.


Slyšel jsem zajímavou myšlenku, asi ji znáte. Kdo umí, buduje vlastní firmu, kdo neumí, školí ostatní. Já s tím nesouhlasím. Představte si učitelku, která neumí spočítat ani 5 + 5, ale učí děti ve škole součty, násobení, odčítání atd. To prostě nejde. Podle mě jen ten, kdo umí, může učit. V opačném případě se nejedná o učení, ale o podvod. Když neumíte a učíte, podvádíte.



Otevřenost, motivace a aktivní zapojení


V JPF řídíme firmy. Neradíme. Děláme to, co říkáme. A říkáme to, co děláme. Je to vysoký level executivy, propojený s vlastním příkladem, učením druhých a především s výsledky.


A učíme i dovnitř naší firmy. Každý měsíc se např. setkáváme v JPF s našimi obchodníky, na měsíčním workshopu. Je to taková tvořivá dílna nápadů, školení, vzájemného učení a sdílení zkušeností, reportingu, sebereflexe, plánování. A hlavně motivace a infuze energie do další činnosti. Výsledkem jsou obchodníci, kteří rostou v kompetencích, výsledcích, příjmech, ale také (a především) jako lidé, osobnosti.


JPF roste velice rychlým tempem, je nás stále víc, a tak jsme se rozhodli, že je zapotřebí rozběhnout interní vzdělávání. Online akademii pro interim manažer, která nás podle mě dokáže katapultovat zase o stupínek výše.


Inspirace od mistrů


Náš vzdělávací program je založen na učení Tomáše Bati, principech Stephena Coveyho, Jacka Welche a Johna Maxwella. Nechybí ani veškeré best practices JPF, instruktážní videa, výukové jednohubky a spousta dalšího interaktivního materiálu.


Každý z interim manažerů si prostřednictvím kvízů a testů může otestovat, že dané problematice dobře porozuměl, a my máme jistotu, že naši lidé mají veškeré know-how, které je k výkonu jejich povolání zapotřebí mít.


Motivace k vzdělávání a vývoji zaměstnanců


Ačkoliv jsou v našich řadách ostřílení veteráni s léty zkušeností, nesmíme si dovolit usnout na vavřínech. Naším morálním imperativem je neustále zvyšovat kvalitu. Podnikání je soutěž a kdo v ní vyhraje, získá privilegium obsluhovat zákazníky. A my rozhodně chceme pomoct co největšímu množství z nich.


V druhé fázi nabídneme tento vzdělávací systém i manažerům v námi řízených firmách, a pak v upravené formě i široké veřejnosti.


Pravidla interní vzdělávací akademie JPF


Pro naše lidi to není povinné, přesto zájem je. Firemní vzdělávání a vývoj zaměstnanců často nefunguje ze dvou důvodů. Tím prvním je, že v dané společnosti nejsou lidé dychtiví po vzdělání. Pak se můžete přetrhnout a stejně to moc fungovat nebude. Všechno tedy opět začíná u správného výběru spolupracovníků.


A tím druhým důvodem je, že to lidé dostanou přikázáno. A jak už to tak bývá, když nás někdo k něčemu nutí, máme často tendenci spíše zařadit zpátečku. My jsme našim lidem dali možnost se (prozatím) zadarmo připojit do online programu rozvoje jejich manažerských schopností. Jediná podmínka je, že budou chodit pravidelně.


Pokud třikrát za sebou vynechají, v programu končí. Investujeme do toho z firemních peněz a chceme tuto možnost nabídnout jen těm lidem, kteří si jí budou opravdu vážit a využívat naplno. Věřím, že nás to jako společnost posune zase o klíčový kousek dál


Vzdělávání a vývoj zaměstnanců nejsou jen povinnost, je to investice


Vzdělávání a vývoj zaměstnanců nejsou jen fráze, jsou to pilíře, na kterých stojí dlouhodobý úspěch a udržitelnost každého podnikání. 


Chcete rozvinout vaše zaměstnance i firmu

Pomůžeme vám. Kontaktujte nás.