Za mě skvělý článek i téma

Krátká citace:
"Jednoduše jsem byl prototyp kluka, kterého v otázce rodičovství zformoval zábavní průmysl a mediální ideál muže. A takových kluků je čím dál víc. Celkově dnešní zábavní průmysl vychovává opožděné generace mladých mužů. Vrcholem vztahu na obrazovkách je to, že se najdou dva a mají spolu sex. Už tam ale není to, že přivedli na svět třetího. A my to bráníme s tím, že každý máme právo na kariéru, zábavu a cestování. Přitom toužit po založení rodiny a mít děti se s kariérou, zábavou a cestováním dlouhodobě nevylučuje. Jenom je nám to tak prezentováno a my jsme tomu uvěřili."

Mějme děti. Mějme děti. Mějme děti. Rozhodně to není buď/anebo, kariéra/rodina, zábava/život. Rodina je reálný život. Reálnější než cokoliv jiného. Kolik odchodů do důchodu jsem ve firmách zažil. Někde majitel či management neřekli ani "děkuji".

Věnovat se rodině i práci je náročné. Ale možná proto máme tolik slabých mužů, kteří jsou více kluky než chlapy. Vybíráme si jednoduché a pohodlné životy. Jednoduchý a pohodlný život ale nevytvoří silného chlapa.

Mediální svět nám pro muže nabízí samé bezdětné vzory. James Bondem počínaje, přes Iron mana, Batmana a jiné komiksové hrdiny až po seriály typu Přátelé.

Není na čase to změnit, kluci?