Získání zaměstnanců

Získat si zaměstnance ve firmě na svoji stranu není nic lehkého. Už jsem měl propíchané pneumatiky, ukradenou SPZ, napadli mi webové stránky a vyhrožovali mi smrtí. Přes ústa jsem zatím ještě nedostal, kolegovi už se to ale stalo. 👇


Když přijdete do firmy, část zaměstnanců vás vítá s nadšením, části z nich je to šumák a zbývající část je proti vám. Někdo velmi otevřeně a někdo skrytě. I to se ale časem velmi dobře pozná. Já vždycky říkám, že mi je celkem jedno, když mě někdo pošle do pr…., hlavně když splní to, co má.

Pokud je ale někdo sarkastický, jízlivý, do všeho kafrá, prostě je veskrze toxický, a ještě si neplní svoje úkoly, moc dlouho to nevydrží a z firmy prostě musí odejít. Ne kvůli mně, ale kvůli zhoubnému vlivu, které má takové chování na celý kolektiv. ❌

Ve výjimečných případech se vám potom může začít mstít některým ze způsobů, které jsem popsal v úvodu tohoto příspěvku. Pokud ale komunikujete otevřeně a bez prostředníků, lidé většinou ocení, že máte odvahu za nimi přijít a podívat se jim do očí. Když jim to, co jim říkáte, dává smysl a v čase si ověří, že to myslíte vážně, většina z těch házečů klacků pod nohy nakonec přejde na vaši stranu.

Začátky někdy nejsou vskutku lehké, o to víc naplňující pocit se ale dostaví ve finále, když firmě pomůžete a vedle majitele to ocení právě i ti zaměstnanci. Jen je potřeba vydržet.

personální audit