O tom, jak jsem byl dnes vyškolen vlastním obchodníkem

Kolega byl nabídnout naše služby ve firmě, která v poslední době hodně propouští. Majitel firmy řekl "NE". Ale projevil zájem, abychom mu "pořešili" firmu na Slovensku. A chtěl se sejít přímo se mnou, abychom se bavili konkrétněji.

Jeho firmu na Slovensku jsem "prolustroval". Zjistil jsem, že jde o komplikovaný případ z hlediska "mocenského boje" o firmu, kdy nitky mohou vést až ke slovenské mafii. Proto jsem našemu kolegovi řekl, že o schůzku zájem nemám.


Dnes mi přišel od kolegy mail:
Pan X.Y. je jediný majitel investiční společnosti, která kupuje firmy částečně z vlastních zdrojů a částečně od lidí, kteří peníze mají a chtějí je smysluplně investovat. Proto potřebuje ve firmách spolehlivé (interim) manažery, kteří zajistí chod firem. Já vidím tuto investiční společnost a nás jako dvě strany jedné mince. Oni firmy kupují a chtějí vydělávat. J.I.P. firmy řídí tak, aby vydělávaly. Takže prostor pro spolupráci určitě je. A i když se nedomluvíme na firmě na Slovensku, pořád jsou tady jeho firmy v ČR. To, že pan majitel říkal prvně NE, pro mě neznamená konec zájmu. Naposledy "NE" říkal pan K. a ještě dříve třeba pan B. (dnes oba naši klienti).

Obratem jsem kolegovi potvrdil termín schůzky.



Marketingové poradenství