Brzda firmy

Jak poznám, že jsem se jako majitel stal brzdou své firmy? Pokud nechcete číst celý příspěvek, dám vám rychlou odpověď. 👇

Kdokoliv žije v přesvědčení, že není brzdou své firmy, si může být naprosto jistý, že ve skutečnosti tou brzdou dost pravděpodobně je. 😃

Zdravá pochybnost je totiž v businessu nesmírně důležitá. Sám mám obavy, abych svým (ne)konáním naši firmu nebrzdil. Dávám si velký pozor, abych rychle odpovídal kolegům, zvlášť když na mém krátkém schválení může stát jejich další práce. Snažím se zajistit podmínky, abychom mohli nabírat lidi v rychlém tempu, protože aktuálně máme obrovskou poptávku po našich službách. A stále si kladu otázku, zda bychom to nemohli dělat efektivněji. Velmi často kladu sobě i svým blízkým kolegům a kolegyním jednoduché otázky: Jak to udělat rychleji? Jak to udělat jednodušeji?

Denně se setkávám s top businessmany a jasně vidím, že čím jsou úspěšnější a jejich firmy větší, tím zralejší je jejich poloha lidství a tím větší pochyby mají. Před 10 lety jsem všechno věděl nejlépe, s postupem času ale vidím především to, kolik toho ještě nevím. Sókratova slova "vím, že nic nevím" znám už dlouhá léta, ale jejich skutečný význam a porozumění mi dochází teprve s přibývajícími roky.

Pokud chcete posunout svoji firmu dále, odložte svoje ego, zdravě o sobě i své firmě pochybujte a naslouchejte lidem okolo. Pak se brzdou vlastní firmy nikdy nestanete.

Audit firemní kultury