Chyb i neúspěchů se bojíme

Myslím si, že se to týká nás všech. Všichni bychom se měli učit dělat se správným mindsetem mnohem víc chyb. Chybujeme obecně hrozně málo, a proto se v životě neposunujeme tak rychle dopředu. 👇

Henry Ford říkal: „Jediná skutečná chyba je taková, ze které se nic nenaučíte.“ A to je přesně ono. Učíme se nikoliv ze svých úspěchů, ale ze svých přešlapů. Za každým velkým a všemi opěvovaným úspěchem je vždycky celá řada omylů, chyb, selhání a porážek. Ehm… o kterých nikdo nemluví. Je potřeba nebát se chybovat a především vytrvat.

Podívejme se na pár příkladů:

👉 Víte, že například zmiňovaný Ford dvakrát zkrachoval, než se mu podařilo uspět? A dokonce mu radili, aby se už konečně vzdal automobilového průmyslu a vybral si něco perspektivního.

👉 Walt Disney měl problém získat financování pro své plány s Mickey Mousem. Dávat peníze na pohybující se myš? Bankéři a finančníci ho odmítli téměř 300x, než se mu konečně podařilo jednoho z nich přesvědčit.

👉 Beatles byli opakovaně odmítnuti několika nahrávacími společnostmi, stejně jako Rowlingová s prvním dílem Harryho Pottera.

Příkladů, kdy zdánlivá chyba nakonec vedla k obrovskému úspěchu, je nekonečná řada. Problém současné doby je, že jsme si zvykli chtít všechno instantně a na jisto. Máme instantní kávu, instantní polévku, proč bychom nemohli mít i instantní úspěch v podnikání?

Nic jako úspěch přes noc ale neexistuje. Za vším jsou roky tvrdé práce. Pokud se vám tedy v současné době nedaří a děláte chybu za chybou, neklesejte na mysli, úspěch je možná blíž, než si myslíte! Učte se a vytrvejte. ✅

revitalizace podniku