Firma jde z kopce

Když to jde s firmou z kopce, tak to její majitel velmi dobře ví. Přesto se poměrně často stává, že nijak nejedná. Dnes to vidím silněji, než dřív. Někdy si jako lidé nejsme schopni nalít čistého vína a radši se opíjíme rohlíkem, někdy zase krutě válčíme se svým egem: „Cože? Že moje firma krachuje? To jako, že jsem po všech těch letech selhal? Já?“
 
Můj názor: O žádné selhání přece nejde. Styděli byste se za to, že neumíte zoperovat srdce? Pokud nejste kardiochirurg, tak asi ne. Majitelé firem bývají často skvělí techničtí odborníci nebo vizionáři, kteří byli ve správný čas na správném místě, to ale neznamená, že jsou experty na řízení firem.
 
Pokud se vaše firma dostává do krize, nepotřebujete poradit. Potřebujete vzít za ruku a nechat se vést. Nepotřebujete poradce, potřebujete executive interim management. Pozor, nejsme krizoví manažeři, ti chodí obrazně řečeno „až po dvanácté“ a většinou přebírají firmu jen malý kousek před insolvencí. Tam už toho manévrovacího prostoru příliš není. My chodíme pět minut před dvanáctou a dokážeme pomoct 80 % našich klientů.

Asi 60 % z našich klientů jsou firmy, které dostáváme z potíží, zbylých 40 % jsou firmy, které šlapou, ale potřebují posunout na vyšší level. Za ty roky, co se interim managementu věnujeme, nám prošlo rukama více než 300 firem. Dokážeme tedy již velice dobře odhadnout, zda vaší firmě umíme pomoct či nikoliv.
 
Pokud je vaše firma v potížích nebo máte pocit, že její potenciál může být mnohem vyšší, pokud by se vše vzalo za správný konec, neváhejte mě oslovit. Vše nezávazně probereme u kávy a pokud budete mít zájem, ve vaší firmě provedeme i úvodní analýzu. Tu platíte až v případě, že vás přesvědčíme a půjdete do spolupráce.

manažerské poradenství