Nabušený kandidát

Měl jsem teď na pohovoru nabušeného kandidáta. Hledáme country manažera pro Polsko a na to potřebujeme někoho opravdu prvotřídního. 👌

Tento muž měl tolik zkušeností, že bych ho mohl poslouchat i několik hodin. On se na mě v jednu chvíli podíval a řekl mi: „Pane Jemelko, povězte mi, jak se Vám vůbec podařilo vybudovat JPF?“

Těžká otázka takhle z patra. Odpověděl jsem mu, že od začátku jsem držel vizi, kterou jsem si v hlavě nastavil. A ona se časem násobila. Začínala v malém. Úplně v počátku jsem si ani náhodou neuměl představit, že někdy bude ten byznys ve stavu či trendu, v jakém je teď.  

A byl jsem pracovitý. A to hodně. Jsem bývalý sportovec a odjakživa jsem měl nejraději ten pocit úplného vyčerpání. Když se večer doplazíte do postele, lehnete si a do 10 vteřin spíte. 👍 V zásadě držím heslo benediktinů: Modli se a pracuj. Člověk musí dělat vše, jako kdyby to záleželo jen na něm a modlit se, jako kdyby záleželo vše jen na Bohu.

Pak se mě zeptal, proč si myslím, že právě my uspějeme v Polsku. Odpověděl jsem mu, že je to proto, že máme prověřený business model, vytrvalost, čas a zdroje, abychom vydrželi několik let, jestliže to bude třeba. Nečekáme převratný úspěch za měsíc či do roku.

podnikatelská strategie