Potíže

Když měl FedEx před lety na účtu jen pár tisíc dolarů a firma neměla ani na zaplacení paliva, odletěl její zakladatel Frederick Smith do Vegas a tam hrál přes víkend blackjack. 🃏

Nakonec vyhrál 27 tisíc dolarů, což mu umožnilo zaplatit za palivo a překonat tak několik dalších kritických dní. Samozřejmě k úplné záchraně firmy to ani zdaleka nestačilo, Smith to ale vnímal jako jasný vzkaz z vesmíru, že se vše zase obrací k lepšímu. A to se nakonec stalo. 👍

A to je přesně ono. Spousta firem se teď dostane do potíží a třeba nebude mít ani na ty výplaty. V takovém momentě je důležité nepanikařit. Neházet flintu do žita, neutíkat ani nestrkat hlavu do písku. Je potřeba pečlivě prozkoumat firemní soukolí, vyčistit ho a klidně se vrátit o jeden krok zpět, i když to bude třeba znamenat, že se s nějakými lidmi budete muset rozloučit.

Protože pokud fundament nefunguje správně, žádné dodatečné peníze nepomohou. ❌ To dobře vidíme na penězi nafouknutých startupech, které jedou, jedou, akcelerují, a nakonec drtivá většina z nich končí v propadlišti dějin.

Každá potíž je příležitost a dává nám možnost se posunout. Takže věřme, že se vše obrátí k lepšímu, protože když se o to zasloužíme, opravdu se to stane.

Personální audit