Povaha

Nevím, zda to nazývat jako povahu vytvářející úspěch či vítěznou povahu.

Jsou čtyři oblasti, které mají úspěšné či vítězné osobnosti osvojené:

1. Kompetence - "zmistrujte" svůj obor, mějte to v malíku - ať je málokdo, kdo dané oblasti/oboru rozumí více, než vy, buďte špička v tom, co děláte, neustále na tom pracujte.

2. Schopnost budovat vztahy, spojence, aliance - bez lidí a bez vztahů jste jak bez rukou, kompetence jsou vám bez dopadu na druhé k ničemu.

3. Integrita - vytváří sílu osobnosti, buduje důvěru, více než čímkoli jiným, integritou proměňujete lidi kolem vás, je působivá, má sílu a potenciál zaujmout lidi a udržet jejich zájem a důvěru. Mimochodem, W. Buffett vždy hledal lidi inteligentní a s integritou, protože víte na co vám je spolupráce s lidmi inteligentními, ale bez integrity. ;-)

4. Loajalita - věrnost, oddanost vizi, cílům, lidem, s nimiž jste se spojili. S integritou úzce souvisí i loajalita. Nedávno mi jeden kolega říkal, že nepotřebuji kolem sebe lidi, kteří jsou loajální. Potřebuji lidi, kteří mě posouvají dál. Přemýšlel jsem nad tím. Kam dál mě posunou lidi bez integrity a loajality? A kde je to daleko? Co je to vlastně to "dál"? Budu daleko? Daleko, a bez lidí, když se ke mně neloajální lidé obrátí zády? Když budu potřebovat jejich pomoc?

Dál vás i vaši firmu posunou požadavky z trhu, zákazníci, problémy, které musíte řešit a které přináší podnikání i doba. Co k úspěšnému fungování potřebujete, je kompetence, vztahy, integrita a loajalita.

A kus štěstí. :-D

revitalizace firmy