Proč nám obecně řečeno "rostou břicha"

Tak přemýšlím, proč je na následujícím obrázku kus pravdy. A nemám tím na mysli velikost televizí. Ty jsou dnes neoddiskutovatelně štíhlejší...

Co myslíte, proč je v těch dvou obrazcích tak velký rozdíl? Jsme přepracovanější a tak víc jíme, když na to přijde? Větší stres? Obecně více bohatství vedoucí k hojnosti mimo jiné v jídle? Méně pohybu, protože jsme více "busy"? Nebo podléháme jisté míře degenerace způsobené zvyšujícim se stupněm hédonismu ve společnosti?


Náhled obrázku

Kromě komentářů k uvedenému postu si myslím, že může být i jeden mnohem hlubší důvod. A tím je pocit štěstí, či naplnění chcete-li.

Žijete své povolání? Každý z nás je k něčemu povolán. Jak říkal Tolstoj: Všichni lidé musí umřít, ale málokdo skutečně žije.

Kdo nežije "své povolání", nemyslím jen v práci, ale i v rolích otců a matek, role přátel atd., logicky něco postrádá a pak hledá... a jednou z náhražek chybějícího štěstí, které jde zevnitř, může být i jídlo.

Setkávám se pravidelně se zajímavým faktem. K nám do firmy se hlásí často lidé po čtyřicítce, jež uspěly v rolích manažerek a manažerů, maji "pořešenu" i materiální stránku života, ale chybí jim svoboda, partnerský přístup, lidské uznání a ocenění. A pocit, že tvoří něco užitéčného.

My v naší firmě tyto hodnoty, ale i další, nabízíme. Pokud máte pocit, že právě tyto hodnoty hledáte a chybí vám v současné práci, ozvěte se mi. Můžeme se trochu více poznat a pobavit se o tom, jak to chodí v naší firmě... a k čemu máte povolání právě Vy!

P.S. U nás se nikdo nebude nudit ani přežírat díky stresu, tudíž záruka "good figure" zajištěna, což není špatný bonus... nebo?

personální audit