Zážitek

Prožil jsem velmi silný zážitek z byznys života.

Dal by se také nazvat: když záleží víc na hodnotách a lidech, než na úspěchu a penězích.

Pár dní zpět jsem zde sdílel, že jsme se spojili s Julie Kamanová v rámci firmy JK EDIT, s.r.o. (od září 2021).

Řekli jsme si, že některé věci chceme ve firmě obměnit tak, aby dál využívala naplno know-how a dobré jméno firmy, ale zároveň, aby firma byla neskutečně lidská a lidi to u nás (a s námi) bavilo. Protože když se toto vše spojí, budou z nás nadšení i klienti a zakázky se pohrnou.

Uplynulo pár měsíců. Sedíme dnes s lidmi z firmy na měsíčním celofiremním meetingu. Na závěr mají kolegové a kolegyně prostor říct cokoli k tomu, co se jim líbí/nelíbí, co by zlepšili, změnili. Jeden z kolegů se přihlásí a říká něco ve smyslu: Já jsem vám jen chtěl říct, že jsem pracoval ve více účetních firmách a bylo to všelijaké, honily se peníze, zakázky, bylo to ale neprofesionální, vlastníci z toho chtěli získat co nejvíc jen sami pro sebe. Tady v JK EDIT, s.r.o. je to ale jiné. Tady mě to baví, tady se o to opravdu staráte, o lidi, o to, aby vše fungovalo. Chci vám za to poděkovat.

Obratem se k němu přidala druhá kolegyně s podobným vyjádřením. A najednou vidím spontánně celý tým, jak přikyvuje hlavami a směje se. V duchu jsem byl dojatý a říkal jsem si, zda jsem vůbec v práci.

Oba  jsme po skončení porady seděli v kanceláři a koukali na sebe, jak se věci vyvíjejí a co/jak prožívají naši lidě. Ano, chtěli jsme takto budovat firemní kulturu, ale asi jsme ani sami nečekali, že to bude tak silné a ano, nebojím se to napsat, de facto i dojemné.

Tento den  mě jen utvrdil v tom, že vsadit na lidi a na hodnoty je důležitější, než stavět byznys na penězích, rychlosti růstu a dalších věcech, které mnozí lidé preferují.

Personální audit