Zdravá firma

„A pane Jemelko, co je to tedy ta zdravá firma, o které pořád mluvíte?“
Firma samozřejmě netrpí žádnými vnějšími nemocemi, jako je chřipka nebo angína. Firma trpí nejvíce tím, když má špatné lidi. Pak není zdravá, ale nemocná. 🤒

Když jsem na poradě shrnoval, co se nám za 3 roky nejvíce podařilo, řekl jsem něco v tomto smyslu: „Podařilo se nám narovnat hřbety našich nejbližších lidí a rovnáme i hřbety našich lidí na projektech.“ Je velice důležité, aby lidé ve firmě měli dostatečné sebevědomí. Nikoliv zbytnělé nebo přifouknuté, ale to zdravé s dostatečnou mírou pokory.

I proto máme firemní heslo: sebevědomí + pokora = úspěch. 👍 Důležité je nemyslet pouze na sebe, ale fungovat jako tým. Kolegovi můžete podat kladivo tak, že ho po něm hodíte, nebo ho v ruce otočíte a podáte mu takovým způsobem, aby ho mohl chytnout za násadu a hned začít používat.

Heslem Jaroslavy Valové ze SIKA vždy bylo myslet i na druhého v řadě: „Mysli na druhého v řadě. Ať děláš, co děláš, tak vždycky mysli na toho, kdo přijde po tobě.“ Jde o naprosto jednoduché, ale funkční pravidlo. Svou práci je zkrátka třeba vykonávat tak, aby na ni další lidé mohli co nejrychleji a nejlépe navázat.

Když se to povede, výsledkem je zdravá firma. ✅

revitalizace firmy