Hledání

Najít vhodného interima pro firmu není jen o jeho schopnostech, to by bylo až příliš jednoduché. 😃 Jak vám potvrdí každý majitel firmy, který se snažil sehnat výkonného ředitele, těch věcí, které se musí potkat, je mnohem víc.

Pokud je majitel výrazný extrovert a vy mu do firmy pošlete extrémního introverta, nikdy to nebude fungovat. Majitel a CEO musí jednat v tandemu a postupovat jako jeden tým. Proto si musí sedět osobnostně i lidsky. 🤝

Aby to celé fungovalo, musí mezi nimi vzniknout důvěra. Je potřeba zapomenout na hru, kdo má větší ego, a udělat všechno pro to, aby se co nejlépe dařilo firmě. Výkonnému řediteli se nesmí svazovat ruce ani dávat bezbřehá důvěra, je potřeba najít ten zdravý balanc. ⚖️

A od toho jsme tu my. Už od začátku sledujeme veškeré indicie a předvídáme, co by kde mohlo drhnout. Náš supervizor dohlíží na to, aby všechny hrany byly obroušeny, spoje promazány a řídící stroj fungoval tak, jak má.

Někdy se to ale přes všechnu snahu nepovede a stroj se zadře. ❌ Pak nezbývá než do firmy nasadit jiného kolegu. Vždy je ale potřeba jednat rychle a rozhodně. Když se nechávají věci vyhnít, končí to katastroficky.

A to platí téměř pro všechno, v podnikání i v životě.

interim manažer