Není manažer jako manažer

 Interim manažer opravdu nemůže být každý. Pokud chcete svoji firmu dostat z potíží nebo ji dramaticky nakopnout, potřebujete k tomu vhodný typ manažera. 👇

Pojďme se podívat, jak se liší tzv. rozjížděči a udržovači.

👉 Rozjížděči mají rádi velké výzvy, mají drive, tah na branku a jsou nastavení, aby se co nejrychleji dostali z bodu A o několik levelů výše do bodu E. Jakmile ho dosáhnou, potřebují novou challenge, v běžném řízení by se brzy nudili.

👉 Udržovači mají konzervativnější přístup a firma už se pod jejich vedením příliš nemění. Rozhodně nejsou nastaveni na růst o 100 % ročně, několik procent ale bezpečně a spolehlivě udělají.

Důležité je mít správné lidi na správných místech v určité fázi vývoje firmy. Pokud manažera rozjížděče dostanete do zlaté klece, kde už nemá motivaci dělat změny, mohou přijít potíže.

Výběr managementu je jedním z nejdůležitějších rozhodnutí, které každá společnost provádí. A dost často se to nepovede. Díval jsem se na nějaká čísla a třeba podle amerického Gallup si firmy nevyberou správného člověka na manažerskou pozici až v 82 % případů. ❌

To je pak stojí miliardy dolarů ročně, zvyšuje nespokojenost zaměstnanců, a pokud takových lidí na nesprávném místě mají více, může to vést až ke krachu celé společnosti.

Takže ještě jednou: základem úspěchu je správný člověk na správném místě! ✅