To nejdůležitější

Jeden moudrý muž mi kdysi řekl:
"Jiří, měl bys vědět o všem, tolerovat mnohé a řešit málo - jen to nejdůležitější." Já k tomu dodám: i tak to může být práce min. na 8hod. denně. 😉

Dnes jsem si na tento výrok vzpomněl především s ohledem na vývoj naší firmy. Valíme dopředu a spoustu věcí interně řešíme za pochodu. A spousta věcí souvisí s tím, jak se mentálně posunu především já osobně.

Pokud nemáte důvěru vlastních lidí, nemáte šanci vědět o všem, tedy o všem podstatném. Sebelepší informační či kontrolní systém vám vše neřekne. V lepším případě vám dá přesná čísla. Ale neznáte kontext, to, jak věci vnímají vaši lidé. To, jak se spoustu věcí dá zlepšit.

Důvěra lidí je zásadní, abyste věděli o všem podstatném. Důvěra, kterou dáváte vašim lidem, je zásadní, abyste jako šéf nelítali po firmě jako mikromanažer a obsesivně nekontrolovali lidem pod prstama vše, co dělají. Ale aby přišli oni sami a na rovinu vám to vše podstatné řekli, musíte mít jejich důvěru.

Já určitě chci vědět o všem zásadním, co se u nás ve firmě děje. A zárověň s důvěrou dávat lidem u nás prostor, aby mohli naplno ukázat, co v nich je.

A řešit chci jen to nejdůležitější. 😉🙂😊😇

interim manažer