Úsměv

Úsměv od ucha k uchu. Hlava lehce nahoru poměrně jasně naznačuje, co se odehrává v hlavě. A následující slova to potvrzují: Ninterim manažera jste nějaký mladý, pane Jemelka.

Sedím v klidu u potenciálního klienta.

No, vlastně jsem majitel #jipprofirmy. V oboru jsem začínal před 16 lety, ani jsem nevěděl, že se to jmenuj#interimmanagement. A ano, je to o věku. To mi povídejte. Cokoliv jsem dělal před 16 lety, bylo 3x těžší než dnes. Každý si mě chtěl "namazat na chleba".

Úsměv a suveréní pozice se o poznání zmenšují. Záhy přichází další střela: Ale takto velkou firmu jste neřídili!

Co je to velikost? Počet nul za jedničkou? Principy zůstávají stejné. Buď umíte řídit firmu nebo ne. Ale dobře. Řekněte mi, co je jednodušší, řídit 27 firem s obratem cca. 2,9mld. (protože tohle přesně jsme dělali minulý rok) nebo jednu firmu s obratem vaší velikosti?

Úsměv nikde, suveréní pozice nikde. Začíná se soustředit. A zjevně jsme tam. Od tohoto momentu schůzky jdeme jednat partnersky, jako rovný s rovným. To se mi líbí. Tak to mám rád. A teď se do toho dáme... ;-)

Začínal jsem jako obchodník, v terénu. A fakt mě to bavilo. Vlastně mě to baví dodnes. Vždy říkám, že bez lidí jste jak bez rukou. Bez čísel jak bez očí. A bez obchodu? Bez obchodu jste jak bez nohou. Nikam se nedostanete.

interim manažer