Věc, která šetří čas

Někdy jsou z toho lidi paf, ale je to věc, která mi šetří neuvěřitelné množství času. Cokoliv lze vyřešit do 60 sekund, řeším ihned. ⏱️ Když mám schůzku a je potřeba ve prospěch klienta vyřešit email, který mohu odeslat během 15 nebo 20 sekund, požádám protistranu o posečkání a hned to vyřídím. Tohle pravidlo naprosto eliminuje prokrastinaci a vede k efektivním výsledkům.

A to samé, když vyřizuji příchozí emaily: pokud otevřu mail, který lze vyřešit velice rychle, udělám to. Protože jaká je alternativa? Email si přečíst 📧, poznačit si, že ho mám vyřídit, popř. ještě v jakém čase, nastavit upozornění, které mi pak vyskočí v ten nejméně vhodný čas. Ve finále budu muset email stejně přečíst znovu, abych si osvěžil, o čem vlastně byl. Vždyť to bere nejméně 5 x tolik času, než když to prostě vyřeším hned.

Pokud něco trvá do 60 sekund, max. do 2 minut, udělejte to hned. Naučíte se věci rychle odbavovat, získáte zvyk a hybnost, nebudete muset číst knihy o prokrastinaci.

Zatím jsem se vždy setkal s velkorysostí a nikomu nevadilo těch několik málo okamžiků posečkat. Toto pravidlo vám za týden ušetří mnohem víc času, než si myslíte. Naučil jsem ho i své kolegy a vždy si vzájemně vyhovíme. 👌

Jak vám to zní? Vyzkoušíte ho? 

krizový manager